Om os

Michael Salling

Jeg er jagttegnslærer og underviser i de nyeste kurser inden for jagttegnslæring. Jeg er hovedsagligt fuglejæger med stor interesse for både gåse- og havjagt, dog er min primære jagtform jagt med stående hund.

Jeg ejer og driver selv JagttegnKurser.dk med hjælp fra mine dygtige instruktører. Mit mål er at blive den bedste til at uddanne nye jægere, så alle består jagtprøven, samtidig med, at alle bliver forsvarligt klædt på til jagt – både lovligt, etisk og praktisk.

Jeg bor i Valby med min kone og datter samt vores hund, Foxy, som er en Kleiner Münsterlænder.

Det vil være mig, du møder ved de fleste undervisningsgange, om det er på skydebanen, til afstandbedømmelse eller til den obligatoriske jagttegnsteori.

Våbenkurserne holdes hos min samarbejdspartner, Jagtuniverset, der er beliggende i Glostrup. Her vil Terje og Lasse, som er ejere, lave den store gennemgang af våben, hvor du både kan se og røre ved de forskellige skydevåben. Terje har en stor passion for våben, som han meget gerne vil dele sin store viden om.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at komme igang med et nyt kapitel i dit liv inden for jagt.

Knæk og bræk

michael og hund

Øvrige undervisere

Frank Rattleff

Frank er autoriseret jagttegnslærer og har undervist jagttegnsaspiranter de sidste 4 år både i jagtforeningsregi og hos os.

Tidligere har han undervist elever gennem sin uddannelse som flugtskydningsinstruktør og ikke mindst som autoriseret riffelinstruktør.

Derudover er Frank formand for landet største jagtforening og udfører aktivt jagtpolitisk arbejde i Danmarks Jægerforbund.

Det tør siges, at Frank er passioneret jæger. Både udenlands såvel som herhjemme.

Frabk Rattleff

Lars Frøkjær Hansen

Lars har undervist som autoriseret jagttegnslærer siden 2014 og har haft jagttegn i mere end 30 år.

Lars har en stor erfaring i jagt på hjortevildt, elg og vildsvin i Norge, Sverige, Polen og Letland, så han kender til de fleste nordiske jagtformer.

Lars har Leifie, som er hans hyperaktive labrador retriever. Lars har daglig kvalitetstid med sit jagthorn, som han efterhånden er blevet helt god til at betjene.

Lars Hansen

Jan G. B. Nielsen

“Jeg har altid haft en stor interesse i naturen, og som resultat heraf er jeg uddannet biolog.
Samtidigt har jeg en stor interesse i at kokkerere, og prøver gerne nye opskrifter og ingredienser af.
Derfor har det været et helt naturlig skridt for mig at dyrke mine egne grøntsager og skaffe mit eget kød, så jeg kunne få de bedste og friskeste råvarer til min hobby.”

Jan har haft Jagttegn i “små” 15 år, og er nu blevet uddannet jagttegnslærer.
Jan har været underviser på både Universitet, folkeskolen og guidede ture og nyder at dele sin viden til folk, som er interesseret. Selvom Jan er nyudlært jagttegnslærer, er han på ingen måde fremmed i undervisningssammenhæng. Tværtimod!

Jans primære interesser inden for jagt ligger på havet, den frie jagt.
Men han går ej af vejen for et godt jagtselskab.

Jan Nielsen

Svar: I det år du fylder 16 år, kan du påbegynde jagttegnskursus. Selve jagtprøven består af en skriftlig og en praktisk del. Du skal bestå en skriftlig teoriprøve, hvoraf du som minimum skal have 36 korrekte svar for at bestå. Den praktiske del består af, at du skal udvise sikker våbenbetjening i terræn og bedømme afstanden korrekt til 5 ud af 6 vildtfigurer sat op i dette terræn. Som afslutning skal du afgive fire skud til lerduer, hvor der igen er fokus på sikker våbenbetjening. Der er ikke krav om, at du skal ramme nogen disse fire lerduer. Ydermere, for at tage jagttegn, skal du have fast bopæl i Danmark.

Svar: Nej. Du skal gennemgå et jagttegnskursus, som gennemgår våben, jagtetik, vildtkending, jagttider mv. Dette er obligatorisk og adgangsgivende for at kunne tilmelde sig en jagtprøve. Derudover skal du som minimum to gange på skydebane samt én gang på en afstandsbedømmelsesbane. Vi anbefaler dog typisk vores kursister at tage tre gange af hver del da al erfaring viser, at vores kursister da ender med en vellykket, bestået jagtprøve.

Svar: Når du er tilmeldt et kursus hos os, vil du efterfølgende modtage en mail med al information, du behøver vedr. det videre forløb. Du skal være særligt opmærksom på indbetaling af gebyr til jagtprøven på 310 kr. til Miljøstyrelsen. Dette skal indbetales via mitjagttegn.dk, før du kan gå til prøven. Du kan betale via dette link: http://svana.dk/jagt/jagttegn/.

Du kan også altid finde denne information her på siden

Information til jagttegn

Vigtige datoer

Kursusplaner

Svar: Hos JagttegnKurser.dk er fleksibilitet en nøglefaktor. Som udgangspunkt er tilmelding bindende og da der er stor efterspørgsel på kurserne, kan det kræve en del omrokering for at få alt til at gå op. Men vi gør altid vores bedste for at få det hele til at gå op og det lykkes i langt de fleste tilfælde. Giv Michael Salling et kald på + 45 20 68 77 52.

Svar: Med en bestået jagtprøve, kan man købe et glatløbet haglgevær eller en riffel , men du må stadig ikke udøve jagt, før du har bestået en haglskydeprøve eller en riffelprøve som kræver et obligatorisk riffelforløb.

Haglskydeprøven trådte i kraft i 2014 og har du taget jagttegn i 2014 eller senere, skal du bestå en haglskydeprøve, før du må gå på jagt.

Disse afholdes af Danmarks Jægerforbund for Naturstyrelsen. Tid og sted for disse fremgår af mitjagtegn.dk.

Svar: Hvis du ikke har bestået den skriftlige teoriprøve, skal du op til en ny af disse den efterfølgende sæson. Dette vil skabe lidt mere ventetid, da det ca. er seks måneder efter. Hvis du består teoridelen, men dumper den praktiske del af jagtprøven, kan du tilmelde dig en ny praktisk prøve i samme sæson efter typisk to dage. Her skal du ikke til en ny teoriprøve, da du bestod denne første gang. Dumper du da den praktiske del anden gang, skal du op til en ny jagtprøve efterfølgende sæson, bestående en ny teoriprøve samt ny praktisk del.

Svar: For at bestå haglskydeprøven, skal der afgives skud til seks højreduer, seks venstreduer og seks bagduer. For at bestå, skal to lerduer rammes i hver af de førnævnte kategorier. Der må maksimalt anvendes 18 patroner til prøven. Derudover er der fokus på sikker våbenbetjening ligesom til jagtprøven.

Svar: Du får uden sammenligning den bedste undervisning på markedet i samtlige facetter, det kræver for at få jagttegnet i hus. Derudover sætter vi en stor ære i ikke blot at få vores elever til at bestå jagtprøven, men rent faktisk at ruste dem til livet som jæger efterfølgende. Vi slipper ikke vores elever efter endt teoridel i undervisningslokalet, men støtter dem hele forløbet igennem, til man er ude på den anden side som nyudklækket jæger.

Load More

Vi stræber efter at være de bedste

98% beståelsesprocent

Hos os består alle dem som følger kursusplanen og som terper op til prøven.

Nytænkende læringsformer

Vi bruger kombinationen mellem PowerPoint, whiteboard og gruppearbejde med afsluttende quizzer.

Professionel skydetræning

Du får trænet teknik og får de værktøjer du skal til bruge til at blive en god skytte.

Ses vi?

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at komme igang med et nyt kapitel i dit liv inden for jagt.

Tilmeld vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af seneste nyt

© Copyright 2020 Jagttegn Kurser