Jagttegn_krav

Jagttegn i Danmark: En guide til jagtinteresserede

Få en vellykket start som jæger

Drømmer du om at udforske den spændende verden af jagt?

Træd ind i et univers af vidunderlig natur og jagt! Vores eksklusive kurser er skabt til dem, der ønsker at opleve en inspirerende undervisning om naturens magi og samtidig følge vores passion for jagt.

Dit nye liv som jæger venter på dig, fyldt med eventyr, fordybelse og en forbindelse til naturen, som du aldrig har oplevet før. Tag det første skridt mod din drøm og begynd din rejse med os i dag!

At tage jagttegn i Danmark er en fascinerende rejse, der åbner døren til en nyt netværk af venner med samme passion, og en dybere forståelse for dyrelivet.

Dit første skridt at erhverve dig et jagttegn.

Hvad kræves for at tage jagttegn i Danmark?

For at få jagttegn i Danmark skal man have gennemført det obligatoriske jagttegnskursus og som minimum fylde 16 år i det kalenderår, man går op til jagtprøven og have fast bopæl i Danmark. Det obligatoriske jagttegnskursus dækker både teoretisk viden og praktiske færdigheder, og inkluderer emner som jagtlovgivning, våbenkendskab, jagtetik og etikette, bestands- og terrænpleje samt sikkerhed under jagt.

Kurset kan tages på forskellige måder, tag jagttegn på kun 2 weekender, på en uge som dagkursus eller som aftenkursus – Læs mere her.

Jagtprøven / Eksamen og jagttegn

Selve jagtprøven som Jagttegnkurser.dk gør dig klar til foregår på denne måde:
Teori: 40 spørgsmål i form af multiple choice man har 30 minutter og må maksimalt have 4 fejl, og skal svares med enten ja/ nej eller 3 svar muligheder.
Når denne del er bestået, går man direkte ud og starter på den praktiske del af prøven.
Skulle man ikke bestå, har man i alt 3 forsøg dog med minimum 14 dages mellemrum.
Læs mere om beståelses garanti her https://jagttegnkurser.dk/bestaaelsesgaranti/

Praktisk: Denne del af prøven starter med afstandsbedømmelse med våbenhåndtering, her går man alene med den sagkyndige rund i et terræn hvor man både skal forcere et hegn og en grøft for at bevise at man kan håndtere et våben sikkert på jagt, på banen vil der også være 6 vildtfigurer som man skal vurdere om er i forsvarlig skudafstand efter de jagtetiske regler med enten et ja eller nej inden for 5 sekunder, og man må maksimalt have 1 fejl på de 6 spørgsmål, når denne del er bestået går man direkte over på skydebanen.
På skydebanen skal man afgive 4 skud efter lerduer med sikker våbenføring og der er intet krav om at ramme, men vi lægger en ære i at lærer vores kursister at skyde rigtigt og ikke bare kun at bestå prøven.
Herefter afleverer man våbenet og den sagkyndige ønsker en tillykke med jagttegnet.

Efter Jagtprøven

Selve jagttegnet alene giver ikke ret til at gå på jagt.

Når jagtprøven er bestået og man har indløst sit jagttegn, kan man købe både et haglgevær og en riffel.

Haglgevær kan købes og hentes på selve jagttegnet og tages med hjem og på skydebanen så man kan blive en god skytte og kan bestå haglskydeprøven som giver ret til at gå på jagt med det glatløbet haglgevær.

Haglskydeprøven er kommet til efter 2014 så alle der har taget jagttegn efter der skal have bestået haglskydeprøven før de må gå på jagt, denne prøve er baseret på 3 skuds princippet fra de jagtetiske regler og sat sådan sammen at man skal ramme 2 ud af 6 duer på 3 forskellige standpladser med i alt 18 patroner.

Bagduer er en lerduer som skydes ud 10 m. foran skytten og som flyver væk fra skytten, her skal man ramme 2 ud af 6 duer, når 2 er ramt fortsætter man til næste standplads man må gerne skyde 2 gange efter en lerdue og man kan tage over skydende patroner med vider.

Venstreduer er en lerduer som bliver skudt ud afsted i en afstand af 25 m. fra højre side og flyver mod venstre, her skal også rammes 2 ud af 6 duer, når 2 er ramt fortsætter man til næste standplads

Højreduer er en lerduer som bliver skudt ud afsted i en afstand af 25 m. fra venstre side og flyver mod højre, her skal også rammes 2 ud af 6 duer, når 2 er ramt er prøven bestået.

Når haglskydeprøven er bestået, må man gå på jagt med et haglgevær.

Læs mere om træning til haglskydeprøven her https://jagttegnkurser.dk/kurser/haglskydeproeven/

Riffel kan købes men ikke hentes på jagttegnet, da riflen er et personlig eget våben, her søger og betaler man på politi.dk om en våbentilladelse som gælder i 10 år på de våben nr. som skal være i riflen, når man så modtager tilladelsen i sin digitale postkasse, kan man hente riflen.

Før man kan gå til en riffelprøve, skal man have et obligatorisk riffelforløb.

Obligatorisk riffelforløb er en undervisning i at skyde med riffel fra forskellige positioner som man modtager et bevis på at have gennemgået og som skal medbringes til riffelprøven.

Her skal skydes minimum 25 skud,

Læs mere her https://jagttegnkurser.dk/kurser/riffel/

Riffelprøven er sådan lavet at man skal afgive 6 skud på 100 m. på 5 min. på en skive med en buk på.

Her skal 5 af de 6 skud placeres inden for en diameter af 20 cm. På bladet (hjerte/lunge regionen) på bukken.

Teoretisk uddannelse

Den teoretiske del af jagttegnsuddannelsen foregår i vores fantastiske lokaler med god albueplads som kun er lavet til dette formål at undervise i jagt, hvor alle de vildtarter i pensum står som udstopninger. Undervisninger bliver gennemgået så det bliver nemt ved brug at dialogbaserede undervisning suppleret med audio- visuelle hjælpemidler som film, PowerPoints, quiz og huskeregler.

Læs mere her (artikel på vej)

Den teoretiske del af jagttegnsuddannelsen omfatter grundlæggende principper for jagtlovgivning, jagtetik og etikette, vildtforvaltning ved bestands- og terrænpleje, våben og ammunition, skudafgivelse og kendskab til, hvordan man håndterer nedlagt og anskudt vildt.

Praktisk træning

Praktiske færdigheder er lige så vigtige som teoretisk viden. Under uddannelsen får du mulighed for at håndtere våben korrekt, øve dig i skydning og lære om jagtteknikker. Alt dette sker under kyndig vejledning fra erfarne instruktører, der sikrer, at du bliver en sikker og ansvarlig jæger.

Den praktiske del af jagttegnsuddannelsen er opdelt i 2 etaper Afstandsbedømmelse med våbenhåndtering og Skydeteknik

Afstandsbedømmelsen: afholdes på vores egne bane som vil afspejle jagtprøvens bane, med samme forhindringer og afstandsdyr, banen vil være tilgængelig til selv træning når der ikke undervises på banen.

Læs mere her https://jagttegnkurser.dk/kurser/afstandsbedoemmelse/

Skydeteknik: her træner vi til at bestå jagttegnsprøven via sikkerhed og korrekt våbenbetjening. Det gør vi på en måde, så du som udgangspunkt nærmer dig den ideelle skydestilling.

Kurset bliver afholdt på KFK Københavns Flugtskytte Klub

Læs mere her https://jagttegnkurser.dk/kurser/skydeteknik/

Hvorfor tage jagttegn?

At tage jagttegn i Danmark er ikke kun en juridisk nødvendighed, men det er også en mulighed for at fordybe dig i naturen, udvikle dine jagtfærdigheder og bidrage til bæredygtig forvaltning af dyrelivet. Det er en oplevelse, der skaber livslange minder og forbindelser til naturen omkring dig.

Afsluttende tanke

Tag det første skridt mod at realisere din passion for jagt i Danmark ved at tage jagttegn. Uddannelsen er en investering i din viden og færdigheder, der vil gøre dig til en ansvarlig og respektfuld jæger. Så træd ind i den spændende verden af jagt og oplev naturens skønhed på en helt ny måde. Jagttegnet venter på dig!

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig på mere, så ring til os på 20 68 77 52, eller læs mere om de forskellige jagttegnkurser her.

© Copyright Jagttegn Kurser